Kam na poletno šolo za godala v letu 2024?

Izpostavljamo nekaj prihajajočih seminarjev, poletnih šol in orkestrskih kampov za aktivne počitnice in poletje 2024.

Orkestrske poletne šole


Poletni orkestrski kamp (POK) – ART BSA

Opis: Poletni orkestrski kamp je enotedenski program, ki poteka od 14. do 21. avgusta v Šentvidu, Zavod Sv. Stanislava v Ljubljani in združuje mlade glasbenike med 12. in 22. letom starosti. Program vključuje orkestrske in sekcijke vaje, kreativne delavnice in pripravo na zaključni koncert.

Mentorji in instrumenti: Kamp vodi dirigentka Živa Ploj Peršuh v sodelovanju z drugimi mentorji. Instrumenti vključujejo violina, viola, violončelo, kontrabas, pihala, trobila in tolkala.

Termin in lokacija: 14. 8. – 21. 8. 2024, Zavod Sv. Stanislava v Ljubljani.

Več informacij lahko najdete na Poletni orkestrski kamp.


Mali filharmonik – Orkestrski kamp na morju

Opis: Orkestrski kamp Mali filharmonik na Debelem rtiču nudi mladim glasbenikom možnost razvoja in izpopolnjevanja orkestrskih spretnosti v prijetnem obmorskem okolju. Program se osredotoča na orkestrsko igranje, vključuje pa tudi različne zabavne in sprostitvene dejavnosti.

Mentorji in instrumenti: Kamp vodi violinist Žiga Cerar v sodelovanju z drugimi mentorji godal.

Termin in lokacija: 28. 6. – 5. 7. 2024, Debeli rtič.

Za več informacij obiščite Mali filharmonik.


Poletna glasbena akademija v Izoli

Opis: Poletna glasbena akademija v Izoli, pod vodstvom Selme Chicco Hajdin in Antonija Hajdina, se osredotoča na individualno poučevanje klavirja in violončela, komorno igro, tematske delavnice in predavanja. Program poteka v zgodovinskih palačah Manzioli in Besenghi v Izoli.

Mentorji in instrumenti: Selma Chicco Hajdin (klavir), Antonije Hajdin (violončelo)

Termin in lokacija: 7. 7. – 14. 7. 2024, Izola.

Več informacij najdete na Poletna glasbena akademija v Izoli.


Mojstrski tečaji za godala v Kopru

Opis: Mojstrski tečaji za godala v Kopru so namenjeni mladim glasbenikom, ki se želijo izpopolniti v igranju godalnih instrumentov. Tečaji vključujejo individualne ure, orkestrsko igranje in delavnice komorne glasbe.

Mentorji in instrumenti: Mentorji vključujejo Wonji Kim-Ozim (violina), Janez Podlesek (violina), Krešimir Petar Pustički (viola), Gal Faganel (violončelo), ki nudijo poučevanje na visokem nivoju.

Termin in lokacija: 3. 7. – 8. 7. 2024, Koper.

Dodatne informacije najdete na Mojstrski tečaji za godala v Kopru.


Festival Bled – Mojstrski tečaji

Opis: Mojstrski tečaji Festivala Bled se odvijajo v slikovitem okolju Bleda in nudijo individualne ure, komorno igro in skupinske delavnice. Udeleženci se lahko učijo od priznanih mentorjev, kot so Michael Frischenschlager, Evgenia Epshtein, Saewon Suh, Helfried Fister, Jernej Brence in Karmen Pečar Koritnik.

Mentorji in instrumenti: Vključeni so instrumenti kot violina, viola in violončelo.

Termin: 1. 7. – 14. 7. 2024

Za več informacij obiščite Festival Bled – Mojstrski tečaji.


Festival Ljubljana – Mojstrski tečaji

Opis: Mojstrski tečaji Festivala Ljubljana ponujajo visokokakovostno usposabljanje mladih glasbenikov pod vodstvom Branimirja Slokarja in drugih uglednih evropskih glasbenikov. Program vključuje individualne ure, delavnice in koncertne nastope.

Mentorji in instrumenti: Program zajema različne glasbene discipline, vključno s trobili, godali in drugimi instrumenti.

Termin: 25. 7. – 11. 8. 2024

Za več informacij obiščite Festival Ljubljana – Mojstrski tečaji.


Poletna šola Tartini – Rogaška Slatina

Opis: Poletna šola Tartini v Rogaški Slatini je namenjena mladim glasbenikom, ki želijo izpopolniti svoje veščine na violini, violi, violončelu in klavirju. Program vključuje individualne ure, orkestrsko in komorno igro ter dodatne aktivnosti, kot so koncerti in predavanja.

Mentorji in instrumenti: Med mentorji so Vlado Repše, Vildana Repše, Maja Fleischman za violino, Sanja Repše in Kim Kozlevčar za violončelo, ter Meira Smailović in Aleksandra Pavlovič za klavir.

Termin: 25. 6. – 30. 6. 2024

Za več informacij obiščite Poletna šola Tartini.


ArSensei – Poletna glasbena edicija

Opis: ArSensei ponuja poletne mojstrske tečaje za glasbenike vseh starostnih skupin. Osredotočeni so na izboljšanje tehničnih veščin na instrumentih, kot so violina, viola, violončelo in klavir. Program vključuje individualne in skupinske ure, delavnice iz umetniškega izražanja, ter fizično in mentalno pripravo.

Mentorji: Med mentorji so Špela Pirnat (viola), Sebastian Bertoncelj (violončelo), Katarina Kuntar (violina) in Tadej Horvat (klavir).

Termin: 5. 7. – 12. 7. 2024, Nova Gorica.

Več informacij lahko najdete na ArSensei.


19. poletna glasbena šola Danice Neuvirt Koren

Opis: Poletna glasbena šola Danice Neuvirt Koren ponuja celovito izobraževanje za godala, vključno z violino, violo in violončelom. Šola poteka v Zatonu pri Zadru na Hrvaškem.

Mentorji in instrumenti: Mentorji na 19. poletni glasbeni šoli Danice Neuvirt Koren vključujejo Danico Neuvirt Koren (violina), Barbaro Kolbl (violina), Špelo Oder (violina), Nino Oder (violina), Majo Rome (viola), Jasmino Špec (viola), Karmen Pečar (violončelo), Jerenjo Grebenšek (klavir) in Jureta Korena (glasbena pedagogika).

Termin: 28.6. – 10.7.2024, Zaton pri Zadru.

Več informacij: https://www.instagram.com/poletna_gs_danice_koren/


Dopolni seznam

Smo kaj pozabili? Piši nam in dodaj svoj dogodek, poletno šolo ali seminar za godala.

Oddaj svoj dogodek ali povezavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja